Natuurlijk Geersbroek – Tuinen

NATUURLIJK GEERSBROEK – TUINEN

Sinds 2021 is de buurt een nieuwe activiteit rijker: Natuurlijk Geersbroek

Op deze pagina vind je meer informatie over het project Tuinen.

Om onze mooie buurt ook aantrekkelijk te maken voor de bijen en vlinders helpen we ze graag met wat lekkere bloemen en planten.
Elke bij en vlinder (er zijn meer dan 360 verschillende soorten wilde bijen en 53 verschillende soorten dagvlinders) overleeft dankzij de bij haar passende bloemen en (waard)planten.

De bijlage Tuin_Natuurlijk Geersbroek geeft een goed overzicht van een aantal belangrijke bloemen en planten voor een diversiteit aan bijen en vlinders.

En om, als bij of vlinder, van tuin naar tuin te kunnen fladderen is het belangrijk dat deze bloemen en planten bij elkaar in de buurt staan (want bijen en vlinders kunnen meestal maar ca 150 meter vliegafstand overbruggen).Doe je ook mee! Jij een mooie tuin en de bijen en vlinders zijn je dankbaar!

Tuin_Natuurlijk Geersbroek_8-22

Bij&Vlinderbuurtkaart_Geersbroek_v2_8-22

NATUURLIJK GEERSBROEK – EGELROUTE

De egel komt ook graag bij je langs! Heb je een afgesloten tuin, maak een of meerdere gaatjes in je heg dan kan hij lekker binnen wandelen. Overleg ook eens met je buren of een gaatje in de heg mogelijk is, dan kan hij van tuin naar tuin. Kan de egel ook lekker buurten in de buurt.

Klik hier om terug te keren naar het hoofdmenu van Natuurlijk Geersbroek